среда, 19. март 2014.

Uskoro stiže Microsoft SQL Server 2014


Konačno je MS SQL Server 2014 juče 19.03.2014 pušten u proizvodnju i očekuje se njegova dostupnost od 1. aprila ove godine. Kako se najavljuje još od juna prošle godine kada se pojavila prva verzija (druga probna verzija – Preview 2 se pojavila 15. oktobra 2013 i raspoloživa je za download u cilju testiranja), dodate su visoke performanse koja bi znatno olakšale obradu velike količine podataka(in-memory technology across OLTP i druge) a podržana je i BI i Hybrid-Cloud tehnologija.

U ovom kratkom osvrtu ćemo na osnovu nekoliko izvora navesti neke novine koje vam mogu biti značajne u narednom periodu.

Ukazao bih na in-memory OLTP engine koji je ugradjen u novi SQL Server 2014, a koji obezbedjuje na primer:
-         da se on-lajn igrice ubrzaju za 16 puta (primer BWin).
-         da se jednoj energetskoj kompaniji (Ferranti) obezbedi da može umesto jednomesečnog preuzimanja podataka sa pametnih brojila to čini na svakih 15 minuta čime je sa 5 miliona transakcija mesečno obezbedjeno 500 miliona transakcija dnevno.
-         da kompanija koja obradjuje 30 miliona zdravstvenih kartona pacijenata može   sedam puta brže da radi, odnosno server obezbedi 34700 transakcija u sekundi.
-         Da ne pominjem druge primere…

Izvor:

Ovaj engine je sastavni deo SQL Servera 2014, koji ne traži nikakve promene u pogledu hardvera niti promene u postojećim programiam a obezbedjuje značajno ubrzanje i odziv samog servera.

Detaljnije o ostalim prednostima kojih ima još podosta, a koje sa sobom donosi SQL Server 2014, pročitajte in na sledećim linkovima:



Za danas toliko i ne zaboravite: dok vam život teče zdravlje i znanje vam je najpreče.
 

Нема коментара:

Постави коментар